Moms question: are food supplements safe?

Mama vraagt: zijn supplementen veilig?

Het gebruik van voedingssupplementen en pre-workout drankjes wordt steeds populairder, maar helaas zien we nog veel negatieve berichten in de media over doping en gevaarlijke ingrediënten. Dit wordt vaak verspreid door mensen zonder medische kennis en zonder feitelijke basis. Dit kan zorgen voor onnodige paniek en onzekerheid bij sporters en hun families.

Gelukkig hebben wij in Nederland en in heel Europa zeer strenge regelgeving omtrent voedingssupplementen, waardoor je met een gerust hart een potje van het internet kan bestellen. Het is echter wel belangrijk om gezond verstand te gebruiken en je te houden aan de dagelijks aanbevolen maximum hoeveelheid van supplementen, vooral als het gaat om caffeïne en pre-workout drankjes.

Onze Animal pre-workout supplementen zijn ontworpen om de gevorderde sporter te ondersteunen en we bieden verschillende doseringen van caffeïne, zodat je zelf de controle houdt over je inname. Het is belangrijk om te weten dat een zwaar teveel aan caffeïne bijwerkingen kan veroorzaken, vooral bij onervaren gebruikers, en daarom raden we aan om de totale dagelijkse dosis onder de 400 mg te houden.

Het stacken van verschillende caffeïne bevattende supplementen kan leiden tot overdosering en moet daarom in de gaten worden gehouden. We raden je ook aan rekening te houden met je persoonlijke cardiovasculaire gezondheid en bij onderliggende medische aandoeningen altijd eerst even langs de dokter te gaan.

Op onze website en op het etiket van al onze caffeïne bevattende producten staat altijd duidelijk vermeld hoeveel caffeïne elke serving bevat. Begin altijd met een halve serving als je nieuw bent met pre-workout supplementen. Voor een volwassen gezond persoon wordt een totaal van 400mg caffeïne als dagelijks veilige dosering gehanteerd.

Als referentie inname kun je het volgende aanhouden:
  • Animal Pump Pro - 0mg
  • Animal Cuts Non-Stim  - 0mg
  • Koffie - 80mg
  • Thee - 40mg
  • RedBull 250ml    - 80mg
  • Monster 500ml - 160mg
  • Animal Primal - 200mg
  • Animal Fury  - 350mg


Kortom, wees bewust van je lichaam en de totale dagelijkse inname van caffeïne en voedingssupplementen bij fitness en bodybuilding. Animals pre-workout supplementen zijn van hoge kwaliteit, bevatten absoluut geen doping of verboden middelen en zijn ontworpen om jou te helpen je doelen te bereiken.

En heb je nog vragen ? Vraag het ons gewoon. Daar zijn we voor.

Terug naar blog